Οι πλιγουροκεφτέδες, είναι μια διαφορετική συνταγή, εξαιρετική για την περίοδο της νηστείας, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ συγχρόνως είναι χορταστική και πεντανόστιμη!
Για τους αλάδωτους πλιγουροκεφτέδες, τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1 κούπα πλιγούρι βρασμένο και στραγγισμένο, 2 φέτες ψωμί άσπρο μπαγιάτικο μουσκεμένο, 2 κ.σ. φρυγανιά, 1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη στραγγισμένο, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. αλάτι, 1κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κούπα καρύδια τριμμένα, 2 κ.σ. αλεύρι, Φρυγανιά τριμμένη.
Επί το έργον:
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να βράσει. Όταν μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίζουμε τα υλικά όλα να είναι καλα στραγγισμένα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
Αν δούμε ότι η ζύμη μας είναι αρκετά υδαρής μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλέυρι και να ξαναζυμώσουμε. Στη συνέχεια βρέχουμε τα χέρια μας, τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια, βουτάμε τα σουτζουκάκια σε φρυγανιά, τα βάζουμε στη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου